Eiken fineer - Hofman Dujardin Architecten

Renovatie en interieurontwerp kantoor BarentsKrans Den Haag - Hofman Dujardin Architecten

Het gefineerde plaatmateriaal voor de wanden en plafonds is door Kuiper Plaatveredeling zorgvuldig geselecteerd op kleur en structuur. Ook is er een gedeelte van de eiken gefineerde wanden in een parketlook gevoegd, zodat de structuur van de houten vloeren doorloopt in de wanden. Door het eiken per stam te voegen in een massieflook-uitvoering is er een homogeen beeld gecreëerd voor het gehele project.    

Verbinden van atriums

Het advocaten en notarissen kantoor BarentsKrans is in 2013 verhuisd naar hun volledig gerenoveerde pand aan het Lange Voorhout in Den Haag. Hofman Dujardin Architecten uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp van de renovatie, het interieur en de inrichting. In samenwerking met projectmanagement bureau CBRE is er een maatpak gerealiseerd voor BarentsKrans. Het gebouw De Zeven Provinciën gerealiseerd in de jaren vijftig telt in totaal 5200m2 over zes bouwlagen. Het pand bestaat uit een voorhuis met een statige natuurstenen voorgevel aan het Lange Voorhout en een achterhuis aan de Hoge Nieuwstraat. In het hart van het gebouw bevinden zich twee atriums.

Eiken fineer Eiken fineer

Eiken fineer Eiken fineer

Het ontwerp van Hofman Dujardin Architecten is gebaseerd op het openen en verbinden van de twee centrale atriums. In het hart van het gebouw is een open transparante ontmoetingszone gecreëerd met aan weerszijden de twee royale ruimtelijke atriums. In dit ontmoetingsgebied zijn de vloer, de plafonds en de meubels uitgevoerd in natuurlijk eikenhout. Hier bevinden zich de receptiebalie, de lobby, de nieuwe stalen trap en de verlengstukken van de bibliotheek en de koffiebar. De begane grond is een open transparante ruimte met een warme en uitnodigende sfeer. Eikenhouten tafels worden afgewisseld met vloerkleden en stoelen met een natuurlijke rustige kleurstelling.

Naast de centrale ontmoetingszone bevindt zich aan de zijde van het Lange Voorhout het vergadercentrum. De marmeren vloer van de entree zorgt enerzijds voor een mooi contrast tussen entree en met eikenhout vormgegeven ontmoetingszone en geeft anderzijds een stijlvolle uitstraling aan het entreegebied. In de vergaderruimtes schitteren de kleurrijke Vitra vergaderstoelen in een neutrale natuurlijke setting van tafels van notenfineer en warme natuurlijke kleurstellingen van wanden, plafond en vloer.

Via de nieuwe donkerkleurige stalen trap in de ontmoetingszone komt men in de open vergader- en ontmoetingsgebieden op de verdiepingen. In deze ruimtes zijn ook de vloeren en de plafonds consequent uitgevoerd in eiken hout. Op de verdiepingen in de middengebieden bevinden zich de koffie pantry’s en de open vergaderplekken. Vanuit dit middengebied is er een sterke relatie met de open ruimtelijke atriums. Op de 1e t/m de 3e verdieping in het voorhuis en het achterhuis bevinden zich de gesloten werkkamers en de open secretariaat werkplekken. Ook hier is er gekozen voor een neutrale lichte natuurlijke kleurstelling afgewisseld met kleurrijke stoelen. Alle kamers zijn uitgerust met zeer solide Unifor werk- en overlegplekken die zowel door partners als medewerkers gebruikt kunnen worden. Op de bovenste verdieping bevindt zich het nieuwe restaurant met een free flow uitgifte opstelling en een interieur met natuurlijke lichte warme materialen en kleuren.

Eiken fineer

BarentsKrans

BarentsKrans is een onafhankelijk Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ruim 125 medewerkers zijn zij een van de grotere kantoren in Den Haag. BarentsKrans heeft een uitstekende reputatie opgebouwd door de constante aandacht voor kwaliteit. Zij krijgen daarom van de cliënten complexe zaken toevertrouwd, waarvoor specialistische kennis vereist is. Dit geeft BarentsKrans als middelgroot kantoor een bijzondere positie: de juristen werken aan zaken op een hoog juridisch niveau en zijn tegelijkertijd in staat om intensief persoonlijk contact te houden met de cliënten.

BarentsKrans heeft specialisten in de volgende rechtsgebieden: cassatie, corporate litigation, financieel recht, IE & technologie, mededinging &  aanbesteding, arbeidsrecht, vennootschapsrecht en vastgoed. Binnen deze rechtsgebieden werkt BarentsKrans voor nationale en internationale cliënten.

Hofman Dujardin Architecten
Hofman Dujardin Architecten is een architectenbureau gespecialiseerd in zowel architectuur als interieur. Het bureau is opgericht in 1999 door Barbara Dujardin en Michiel Hofman en is gevestigd in Amsterdam. Het team bestaat uit vijftien architecten en interieurontwerpers.  Spraakmakende opgeleverde projecten zijn het interieur van het Eneco Hoofdkantoor, de ondergrondse villa in Geldrop en het Bloomframe balkon.

Momenteel wordt er gewerkt aan diverse nieuwbouw villa’s, het interieur van diverse grootschalige kantoren en het Ministerie van SZW en VWS.

Hofman Dujardin heeft als doel om een leefomgeving te creëren waarin mensen zich goed voelen op basis van hun intuitie. Hierbij is de subtiele balans tussen ruimtelijkheid, geborgenheid, expressie en verbinding cruciaal. Projecten worden gekenmerkt door eenvoud, inspiratie, kwaliteit en oprechtheid.

Colofon ontwerp

Opdrachtgever                                   BarentsKrans advocaten en notarissen
Locatie                                                 Lange Voorhout 3 Den Haag
Oppervlakte                                         5200m²
Opgeleverd                                         Januari 2013
Architect renovatie                             Hofman Dujardin Architecten
Architect interieur                               Hofman Dujardin Architecten
Projectteam                                         Michiel Hofman, Barbara Dujardin, Bo Winnubst, Pieter Mulder, Nicola Placella en Stan Flohr
Projectmanagement                          CBRE, Amsterdam
Lichtontwerp                                       PD Ligthing, Houten
Adviseur constructies                        Arcadis, Arnhem
Adviseur installaties                          Halmos Adviseurs, Den Haag
Adviseur akoestiek                            Peutz, Zoetermeer
Adviseur brandveiligheid                 Peutz, Zoetermeer|
Adviseur horeca                                 Horequip, Steenwijk
Fotografie                                            Matthijs van Roon, Amsterdam

 

Colofon uitvoering

Aannemer casco                                 Du Prie bouw & ontwikkeling, Leiden
Bouwcoördinatie casco                     Nebest, Katwijk
Interieurbouw                                      Intos Interieurbouw, Haarlem
Fineer                                                   Kuiper plaatveredeling, Tubbergen
Meubilair                                               Arper, Vitra en Unifor geleverd door SV
Stoffering                                             Kvadrat, Arper en Vitra
Trap                                                      Wolter Tijdink, Borculo
Scheidingswanden                            Sepawand, Nijverdal
Verlichting                                           Marset, Foscarini en DeltaLight
Lichtwering                                          M+N Projecten, Delfgauw
Systeemplafond                                 Ecophon, Etten-Leur
Akoestisch stucplafond                     OWA, Amsterdam
Houten plafond                                  Kuiper Plaatveredeling, Tubbergen
Vloer marmer                                     Du Prie bouw & ontwikkeling, Leiden
Vloer hout                                            Finesse Parket
Vloerkleden                                        EGE geleverd door Onstein Agenturen, Blaricum
Vloerbedekking                                  EGE geleverd door Onstein Agenturen, Blaricum
Signing                                                 HDV Signmakers, Amsterdam

 

Klaar om uw project te starten?

Als toegewijde partner raken wij graag vroeg betrokken bij projecten van onze klanten waarmee we nauw samenwerken om het beste resultaat te krijgen.

Onze projecten

  • Courtyard Hotel Amsterdam
  • Delta Lloyd - Hoofdkantoor
  • Sucupira Interieur
  • Kantoor SADC - Eiken
  • Camouflage fineer
  • Villa - eiken fineer