Herinrichting L'Europe Hotel Amsterdam

Bij de herinrichting van het L’Europe Hotel in Amsterdam is als basis gebruik gemaakt van drie verschillende fineersoorten; kersen, eiken en movingui. Voor de gefineerde onderdelen hebben wij samengewerkt met Kroeze Interieurbouw B.V. 

Door vanaf begin af aan betrokken te zijn geweest bij het interieurproject heeft Kuiper Plaatveredeling de gefineerde onderdelen goed kunnen begeleiden en is het fineer zorgvuldig per ruimte uitgezocht en verwerkt. In de meeste ruimtes is kersen fineer verwerkt in zowel de plafonds, de wanden als de lambrisering.

Herinrichting restaurant L'Europe Hotel Amsterdam Herinrichting voyer L'Europe Hotel Amsterdam

Het kersen fineer is in enkele ruimtes donker gebeitst toegepast. Een voorbeeld hiervan is Freddy’s bar, de bar waar Freddy Heineken vroeger iedere ochtend de krant las en een biertje dronk. Door het donkere fineer te combineren met bladgoud bevat deze ruimte een fraai contrast tussen de verschillende materialen. Daarentegen is voor de receptie, de dinerruimte en loungeruimte gekozen voor lichter gebeitst kersen fineer in combinatie met rood tapijt en rode wandbekleding. Naast de dinerruimte bevat het hotel een ‘private dining’ ruimte waar door een combinatie van alleen goud en glas een totaal afwijkende ruimte is gecreëerd.

De niet vaak voorkomende fineersoort movingui is toegepast in de brasserie van het hotel, genaamd Hoofdstad Brasserie. Het geel ogende fineer met veel spiegels is in hoogglans afgelakt waardoor de structuur goed opvalt. In deze ruimte is gekozen voor een combinatie van het movingui fineer aan de ene zijde van de ruimte met licht marmer aan de andere zijde. De derde fineersoort eiken is wit gebeitst toegepast. De structuur van het eiken is daarbij nog steeds goed zichtbaar. In combinatie met bladgoud en lichtdoorlatend natuursteen zijn hier fraaie zuilen van vervaardigd, voorzien van verlichting. 

Herinrichting restaurant L'Europe Hotel Amsterdam Herinrichting bar L'Europe Hotel Amsterdam

Nieuwsgierig naar het eindresultaat?

De Brasserie van het l’Europe Hotel in Amsterdam is voor iedereen toegankelijk. Het personeel leidt u graag even rond.

Klaar om uw project te starten?

Als toegewijde partner raken wij graag vroeg betrokken bij projecten van onze klanten waarmee we nauw samenwerken om het beste resultaat te krijgen.

Onze projecten

  • Camouflage fineer
  • Delta Lloyd - Hoofdkantoor
  • Kops eiken fineer - Blue 32
  • Villa - eiken fineer
  • Villa - noten fineer
  • Eiken / Citroen - Oostergracht